Δράσεις

Φιλανθρωπική Δράση

 

 

Με μεγάλη χαρά το Τμήμα μας ενημερώθηκε από τη ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗ ότι έγινε δεκτό το αίτημα μας για δωρεάν παροχή εξετάσεων στα παιδιά που φιλοξενούνται στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Άγιος Πολύκαρπος Ν. Σμύρνης.

Διαβάστε αναλυτικά

 

Νέο Τμήμα της ΑΧΕΠΑ στην Βιέννη

 

 

Στη φωτογραφία το νέο τμήμα της Order of AHEPA στη Βιέννη, που ιδρύθηκε από τον Supreme Governor Phanos Pitiris με την στήριξη των Past Supreme President Anthony Kouzounis και Past Supreme Governor Nick Papadopoulos.

 

Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού

 

 

 

Την Δευτέρα 29 Οκτ 2018 το Τμήμα μας, AHEPA HJ-10 Pericles σε συνεργασία με το Τμήμα Ahepa HJ-2 Glyfada, διοργάνωσε εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού, σε αίθουσα που μας παραχώρησε το Webster Athens Cultural Center.

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση

Συνεδρίαση 30 Οκτωβρίου 2018. Υποδοχή Νέων Μελών

 

 

Από την σημερινή συνεδρίαση του Τμήματος μας AHEPA HJ-10 Pericles

Διαβάστε περισσότερα

 

Πρόσκληση σε εκδήλωση κατά του Καρκίνου του Μαστού

 

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού τα chaptersHJ-2 “Glyfada” και HJ-10 “Pericles”, Region 10, District 25, AHEPAHELLAS, σας προσκαλούν σε ομιλία που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στις 19:00 με θέμα «Καρκίνος του Μαστού – Τελευταίες Εξελίξεις στην Πρόληψη και στη Θεραπεία»

Διαβάστε περισσότερα

 

Εκδήλωση των Τμημάτων HJ-2 « Γλυφάδα» και HJ-10 «Περικλής» της AHEPA HELLAS, την Δευτέρα  29 Οκτωβρίου, στο Webster University Cultural Center

 

 

Ο μήνας Οκτώβριος κάθε έτους είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ειδικότερα η 25η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και δυστυχώς αφορά όλες τις γυναίκες, είτε αυτές έχουν νοσήσει είτε όχι μιας και η επίπτωση της νόσου είναι αρκετά μεγάλη, αλλά και επειδή πολλά περιστατικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή να αντιμετωπιστούν πολύ γρηγορότερα μιας και πολλές γυναίκες δεν έχουν ενημέρωση για την νόσο και πως αυτή μπορεί να προληφθεί.

Διαβάστε αναλυτικά για την εκδήλωση

 

Εκπροσώπηση του τμήματος στην εκδήλωση «Ημέρες Περικλέους 2018» του Δήμου Παπάγου-Χολαργού

 

 

Το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 το τμήμα μας εκπροσωπήθηκε στην εκδήλωση του Δήμου Παπάγου-Χολαργού με θέμα «Ημέρες Περικλέους 2018».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες

Ανοικτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Zonars

 

 

Την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 το τμήμα μας, AHEPA HJ-10 Pericles, διοργάνωσε ανοικτή συνάντηση στο Zonars, στο Σύνταγμα, με σκοπό την γνωριμία μεταξύ των Αδελφών και την ανταλλαγή απόψεων.

Διαβάστε περισσότερα και δείτε φωτογραφίες

 

 

Πρόσκληση στην εκδήλωση «ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 2018»

 

 

 

Το Τμήμα μας, ΑΧΕΠΑ HJ-10 Περικλής έχει προσκληθεί επίσημα να συμμετάσχει στην εκδήλωση «ΗΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 2018» του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου στο Αμφιθέατρο Μίκης Θεοδωράκης του Δημαρχείου.

Διαβάστε περισσότερα

 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY HJ – 10 «ΠΕΡΙΚΛΗΣ» ΣΤΟ ZONARS

Το Τμήμα AHEPA HJ – 10 Χολαργού «Περικλής» σας προσκαλεί την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 19:15 σε συνάντηση στο Zonars στο Σύνταγμα. Η συνάντηση είναι ανοικτή με σκοπό την γνωριμία μεταξύ των αδελφών και το κόστος συμμετοχής είναι 20 ευρώ το άτομο. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου στο secretary@ahepahj10.gr 

 

Δεύτερη φιλανθρωπική προσφορά του τμήματος AHEPA HJ-10 «Pericles» στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Άγιος Πολύκαρπος Ν. Σμύρνης». 

 

 

Την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018  έλαβε χώρα φιλανθρωπική προσφορά του τμήματος AHEPA HJ-10 «Pericles» στο Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «Άγιος Πολύκαρπος Ν. Σμύρνης».

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα μελών από το τμήμα, με επικεφαλής τον Πρόεδρό του Βαρδή Γωνιωτάκη – Κορδερά, επισκέφθηκε το Σωματείο και παρέδωσε τρόφιμα, σχολικό υλικό, σειρά εγκυκλοπαίδειας και παιχνιδομηχανές για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Επίσης, γνωστοποιήθηκε η προσφορά της ΒΙΟΙΑΤΡΙΚΗΣ, την οποία εξασφάλισε το τμήμα «Περικλής» για δωρεάν παροχή εξετάσεων στα παιδιά, που φιλοξενεί το ίδρυμα.

Διαβάστε περισσότερα

 

“Εμπρός δια της λόγχης”

Το Τμήμα μας παρουσίασε στο μέγαρο της Παλαιάς Βουλής το βιβλίο του συγγραφέα – ιστορικού Αδ. Φώτη Σαραντόπουλου με τίτλο «Εμπρός δια της λόγχης» με κεντρικούς ομιλητές, τον δημοσιογράφο Τίτο Αθανασιάδη, τον κυβερνήτη της ΑΗΕΡΑ HELLAS, Βασίλειο Πετκίδη και τον δημοσιογράφο – στρατιωτικό συντάκτη Λεωνίδα Μπλαβέρη. Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Το Τμήμα μας θεσμοθέτησε την απονομή αριστείων σε σύγχρονους Έλληνες διακριθέντες.

Έχει βραβεύσει Διακεκριμένους Έλληνες όπως:

-τον Καλλιτέχνη Βαγγέλη Παπαθανασίου,

-τον Σταμάτη Κριμιζή, Ακαδημαϊκό Διευθυντή Επιστημονικών Ερευνών στη NASA,

-τον Άρη Πατρινό που αποκωδικοποίησε το DNA,

-τον Δημήτρη Παπαϊώαννου που σκηνοθέτησε την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004,

-τον Ιωάννη Κούρο διεθνούς φήμης υπερμαραθωνοδρόμος,

-τον Γεώργιο Κωνσταντόπουλο Ιδρυτή του Μαραθωνίου Δρόμου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ Πέλλα-Οεσσαλονίκης και Πρόεδρο του Συλλόγου «ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ»,

-τον Εμμανουήλ Μάρκογλου, Ομότιμο Καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών,

-την Φωτεινή Τομαή, Διευθύντρια του Ιστορικού & Διπλωματικού Αρχείου ΥΠ.ΕΞ

 

Κιβωτός αγάπης

Τα μέλη του Τμήματος επισκέφθηκαν το Ίδρυμα «Κιβωτός Αγάπης» στην Πάτρα, για να παραδώσουν την βοήθεια που συγκεντρώθηκε από τα μέλη του Τμήματος, κυρίως τρόφιμα, είδη υγιεινής, παιχνίδια και ρούχα, συνολικού βάρους άνω των 600 kg. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας ήταν οι Αδελφοί μας Βαρδής Γωνιωτάκης-Κορδεράς (Πρόεδρος), Φώτης Σαραντόπουλος (Γραμματέας), Διονύσης Βώσσος, Δημήτρης Μουταφίδης και Κώστας Τρούλος από την Επιτροπή Φιλανθρωπίας τους Τμήματος.

 

 

«Ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης»

 

Το Τμήμα Φιλανθρωπίας, προχώρησε σε μια σημαντική προσφορά προς το Φιλανθρωπικό Σωματείο Προστασίας Παιδιού «Ο Άγιος Πολύκαρπος Σμύρνης». Ομάδα μελών από το τμήμα, με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βαρδή Γωνιωτάκη-Κορδερά, επισκέφθηκε το Σωματείο και παρέδωσε τρόφιμα για τα παιδιά που φιλοξενούνται εκεί. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, τα μέλη του τμήματος συζητήσαν περαιτέρω με τους ανθρώπους του Φιλανθρωπικού Σωματείου για τις ανάγκες και τις δραστηριότητες των παιδιών σε αυτό, με απώτερο στόχο να διερευνηθούν οι προοπτικές μιας στενότερης συνεργασίας και στήριξης του Σωματείου.

 

Πανελλήνιος Σύλλογος Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.)

Το Τμήμα πρόσφερε στον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών (ΠΑ.Σ.ΠΑ.) είδη πρώτης ανάγκης, τα οποία βοηθήσαν τους συνανθρώπους μας στην δύσκολη καθημερινότητά τους. Πιο συγκεκριμένα, αντιπροσωπεία του Τμήματος με επικεφαλής τον Πρόεδρο Αδ. Βαρδή Γωνιωτάκη-Κορδερά, τον Γραμματέα Αδ. Φώτη Σαραντόπουλο, τον Αδ. Διονύση Βώσσο και τον Αδ. Κώστα Τρούλο προσέφερε στον Σύλλογο είδη καθαρισμού, χαρτικά, απορρυπαντικά, ποτήρια, παπλώματα και σόμπα υγραερίου, τα οποία παρέλαβαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών, Αθανάσιος Βίγλας και ο Γενικός Γραμματέας, Σοφοκλής Αλέπης.

 

Δανειστική Βιβλιοθήκη Αγίου Γεωργίου

Η Δανειστική Βιβλιοθήκη Αγίου Γεωργίου του Δήμου Λειβαδέων Βοιωτίας, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Δήμου με το Τμήμα μας. Διαθέσαμε για τη δημιουργία της βιβλιοθήκης, όλα τα απαραίτητα όπως, ερμάρια, ράφια, βιβλιοθήκες, γραφεία, καθίσματα, παιδικά βιβλία, εγκυκλοπαίδειες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και εκπαιδευτικά παιχνίδια. Ακολούθησαν μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής στα παιδιά του σχολείου από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

 

Η ανασυγκρότηση της Ελλάδας, μέσα από το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ

Το Τμήμα μας διοργάνωσε στην αίθουσα Εκδηλώσεων του Webster University, εκδήλωση με τίτλο: Η ανασυγκρότηση της Ελλάδας, μέσα από το Δόγμα Τρούμαν και το Σχέδιο Μάρσαλ. Μας τίμησε ως ομιλητής ο κύριος Παναγιώτης Γεννηματάς Αντιπρόεδρος ε.τ.

Ευρ. Τράπεζας Επενδύσεων και Συγγραφέας. Επίσης, προλόγισαν ο Αδ. Νικόλαος Παπαδόπουλος, Supreme Governor Region 10 και ο Αδ. Φώτης Σαραντόπουλος, Ιστορικός – Συγγραφέας.

Το τμήμα μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία διάλεξη προς τιμήν του Κωνσταντίνου Μπρουμίδη. Ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, αποτελεί για τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, μία από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες που σφράγισαν με το έργο τους την ιστορία του αμερικάνικου έθνους.

Τον Κωνσταντίνο Μπρουμίδη, μετά από χρόνια, οι Αμερικανοί τιμητικά θα αποκαλούσαν «Μιχαήλ Αγγελο του Καπιτωλίου». Ήταν αυτός που διακόσμησε με τον χρωστήρα του, το πλέον μεγαλοπρεπές κτήριο που στεγάζει τη Βουλή, τη Γερουσία και συμβολίζει για τους πολίτες των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής το Σύνταγμα του Έθνους τους.

 

“Η μεγάλη εξόρμηση 1912-1913”

Το Τμήμα μας παρουσίασε στο Webster Athens Cultural Center το βιβλίο του συγγραφέα – ιστορικού Αδ. Φώτη Σαραντόπουλου, με θέμα: Η μεγάλη εξόρμηση 1912-1913. Την εκδήλωσή μας τίμησαν οι ομιλητές Α. Γεωργιάδης, τ. Υπουργός και μέλος της ΑΗΕΡΑ και ο Κ. Ζιαζιάς, Στρατηγός, πρώην Αρχηγός ΓΕΣ. Συντονιστής της εκδήλωσης ηταν ο κύριος Ν. Σακελλαρόπουλος, συγγραφέας – δημοσιογράφος.

Άγαλμα της Νίκης

Το Άγαλμα της Νίκης στο Βανκούβερ του Καναδά είναι συνεισφορά του Τμήματος μας HJ-10 Περικλής.

Ο Chapter President Αναστάσιος Καπασκέλης, προσωπικά χορήγησε σημαντικό ποσό στον γλύπτη του αγάλματος, Παύλο Κουγιουμτζή και μέλος του Τμήματος για την δημιουργία του αγάλματος, τα αποκαλυπτήρια του οποίου έγιναν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Βανκούβερ.

Το Τμήμα μας θεσμοθέτησε σε ετήσια βάση, την διοργάνωση ενός διεθνούς συμποσίου με θέμα: «Μνήμη και τιμή στον Άγνωστο Έλληνα Μετανάστη» με απώτερο στόχο την αποτίμηση της συμβολής των Ελλήνων μεταναστών στη διαχρονική πορεία του Ελληνισμού με βασικό αξίωμα «ότι οι Έλληνες δημιουργούν παροικίες και όχι αποικίες».

Τιμητική διάκριση απένειμε ο κ. Σπύρος Μερκούρης εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων στο Πρόεδρο του Τμήματος μας Αναστάσιο Καπασκέλη, με την αναγραφή του ονόματος του στο Βιβλίο του «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΜΑΡΑΘΩΝΑ» για τη χορηγία στο Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» καθώς και για την χορηγία στη διοργάνωση των επετειακών εκδηλώσεων για τα 2.500 Χρόνια από τη Μάχη του Μαραθώνα, αποκαλώντας τον Σύγχρονο Έλληνα Ευεργέτη.Για την θεσμοθέτηση του Συμποσίου της Χορηγίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή.

Επίσης, θεσμοθέτησε και στήριξε ένα σημαντικό αθλητικό και πολιτιστικό γεγονός. Τον Μαραθώνιο Δρόμο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Πέλλας- Οεσσαλονίκης και τον όρισε ως σημείο συνάντησης των πανελλήνων. Με απώτερο στόχο του, τη σφυρηλάτησης της εθνικής συνείδησης της 2ης και 3ης γενιάς Ελλήνων ομογενών και ο οποίος ανακηρύχτηκε Πράσινος Μαραθώνιος για την Ευρώπη χαρακτηριζόμενος από την IAAF ως Χάλκινος Μαραθώνιος (BRONZE LABEL).

To Τμήμα θεσμοθέτησε σε ετήσια βάση την διοργάνωση ενός διεθνούς συμποσίου με θέμα: «Ο ρόλος του Ελληνισμού στον 21ο Αιώνα, σε πολιτικό, οικονομικό, επιστημονικό και πολιτιστικό επίπεδο» με απώτερο στόχο την δικτύωση του Ελληνισμού σε παγκόσμιο επίπεδο και την καταγραφή των πιο διακεκριμένων Ελληνικής καταγωγής πολιτικών, επιστημόνων, επιχειρηματιών και καλλιτεχνών, όπου γης.

Τέλος, θεσμοθέτησε, σε ετήσια βάση, την διοργάνωση ενός διεθνούς συμποσίου με θέμα: «Ο θεσμός της χορηγίας από την αρχαιότητα έως σήμερα» με απώτερο στόχο την αναγνώριση του άθλου ευεργεσίας και της εθνικής ενόρασης των Ελλήνων ευεργετών.

 

“Μέγας Αλέξανδρος”

Το Τμήμα μας παρουσίασε στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης διάλεξη με θέμα: «Μέγας Αλέξανδρος – Ελληνικές ανασκαφές στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου». Η εκδήλωση είχε τεράστια απήχηση και γέμισε το αμφιθέατρο με πλήθος κόσμου. Κεντρική ομιλήτρια ήταν η κυρία Καλλιόπη Λιμναίου – Παπακώστα, Αρχαιολόγος – Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Έρευνας Αλεξανδρινού Πολιτισμού. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA Andrew C. Zachariades.

 

Γεύμα στο εστιατόριο “The Great» μετά τη διάλεξη για το Μέγα Αλέξανδρο