«Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου του Μαστού»

Εκδήλωση των Τμημάτων HJ-2 « Γλυφάδα» και HJ-10 «Περικλής» της AHEPA HELLAS, την Δευτέρα  29 Οκτωβρίου, στο Webster University Cultural Center   

Ο μήνας Οκτώβριος κάθε έτους είναι μήνας αφιερωμένος στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού και ειδικότερα η 25η Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Ένα πολύ ευαίσθητο θέμα και δυστυχώς αφορά όλες τις γυναίκες, είτε αυτές έχουν νοσήσει είτε όχι μιας και η επίπτωση της νόσου είναι αρκετά μεγάλη, αλλά και επειδή πολλά περιστατικά θα μπορούσαν να αποφευχθούν ή να αντιμετωπιστούν πολύ γρηγορότερα μιας και πολλές γυναίκες δεν έχουν ενημέρωση για την νόσο και πως αυτή μπορεί να προληφθεί.

Για το λόγο αυτό τα  Chapter HJ-2 “Glyfada” & HJ-10 “Pericles, Region 10, District 25, AHEPA HELLAS διοργανώνουν εκδήλωση  – ομιλία η οποία θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, ώρα 19:00 στο Webster cultural center στην Πλάκα.

Οι ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι οι:

  1. Δρ. Νικόλαος Μιχαλόπουλος, Επ. Καθηγητής Χειρουργικής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών
  2. Δρ. Βασίλειος Καλλές, Στρατιωτικός Ιατρός, Ειδ. Γενικός Χειρουργός
  3. Δρ. Αλεξάνδρα Νικήτα, Ακτινοδιαγνώστης ΜαστούΚαι τα θέματα που θα αναπτυχθούν:
  1. Η πρόληψη του καρκίνου του μαστού και η σημασία της.
  2.  Νεότερες απεικονιστικές μέθοδοι στον καρκίνο του μαστού.
  3. σύγχρονη αντιμετώπιση στον καρκίνο του μαστού.

Τα θέματα καλύπτουν πλήρως το αντικείμενο και είναι στοχευμένα ώστε να  ενημερώσουν ένα μη ιατρικό γυναικείο και αντρικό κοινό και για την ύπαρξη και σοβαρότητα της νόσου αλλά και να τις ωθήσουν και στη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν επίσης μέλη του ΔΣ του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «Άλμα Ζωής» και θα τοποθετηθούν σχετικά με την εμπειρία τους και την ανάγκη για ευαισθητοποίηση. Η συγκεκριμένη εκδήλωση είναι σημαντική και καλούμε να την παρακολουθήσουν όλα τα μέλη της ΑΗΕΡΑ και όχι μόνο. Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσία των θηλυκών μελών κάθε οικογένειας. Εκτός από την ενημέρωση, η εκδήλωση στέλνει και  ένα δυναμικό μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες, είτε νοσούν είτε όχι.

Η μάχη εναντίον του καρκίνου του μαστού είναι υπόθεση ΟΛΩΝ ΜΑΣ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *