Η συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία

Υψηλοί και σημαντικοί προσκεκλημένοι στην εκδήλωση του Τμήματος HJ-10 “Pericles”, Region 10 – District 25 της AHEPA HELLAS.

To Τμήμα HJ-10 “Pericles” της AHEPA HELLAS, συνεχίζοντας την εντατική του προσφορά στον Πολιτισμό και στην ανάδειξη των Αρχών και Αξιών του Ελληνισμού, διοργάνωσε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, μια σημαντική εκδήλωση με θέμα “Η συνεισφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA στην σύγχρονη Ελληνική Ιστορία”.
Η εκδήλωση είχε σαν στόχο να ρίξει φως στην πλούσια δραστηριότητα και ουσιαστική προσφορά της Ομογένειας των ΗΠΑ και της AHEPA στον εκσυγχρονισμό της Ελλάδας μέσα στο χρόνο, δραστηριότητα που δεν έχει τύχει της προβολής που της αξίζει.
Ενδεικτικό της σημασίας και της βαρύτητας της όλης εκδήλωσης είναι το γεγονός ότι σε αυτή παρευρέθηκαν ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, Carl Hollister και τα μέλη της αντιπροσωπείας της AHEPA από την Αμερική που επισκέφθηκαν τις μέρες εκείνες την χώρα μας.

 

 

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της εκδήλωσης, ο Ύπατος Πρόεδρος της AHEPA, εξήρε μεταξύ άλλων, το σημαντικό έργο της ΑΗΕPA ανά τον κόσμο, εστιάζοντας στην τεράστια προσφορά της στην Φιλανθρωπία, στην Εκπαίδευση, στην Υγεία, καθώς και στην ανάδειξη της Ελληνικής Γλώσσας και του Ελληνικού Πολιτισμού ανά τον κόσμό. «Η ΑΗΕΡΑ ήταν εκείνη που συνέβαλε τα μέγιστα στο να μπει η ελληνική γλώσσα ως μάθημα στα Πανεπιστήμια του Οχάιο, του Μιζούρι και του Λος Άντζελες» επισήμανε χαρακτηριστικά.
Ο Πρόεδρος του Τμήματος, Βαρδής Γωνιωτάκης-Κορδεράς χαιρέτισε τους εκπροσώπους της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, τονίζοντας ότι η ΑΧΕΠΑ και η Ομογένεια των ΗΠΑ αποτελούν τους στυλοβάτες της Ελλάδας στην Αμερική και τον κόσμο. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Τέρενς Κουίκ, Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον απόδημο Ελληνισμό, ο οποίος τόνισε το πόσο σημαντική είναι η συνεισφορά της ΑΧΕΠΑ, η οποία, όπως είπε, γίνεται μεγαλύτερη ακριβώς επειδή δεν έχει κομματικό χαρακτήρα και αγγίζει όλους τους Έλληνες ανά τον κόσμο. Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμα η Eva Jean Fomalont, Grand President των Daughters of Penelope, ο Γιώργος Χωριάτης, Ταμίας της AHEPA και ο πρώην Υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Γκιουλέκας, ο οποίος είναι μέλος της ΑΗΕΡΑ.
Μεταξύ των επίσημων προσκεκλημένων ήταν ο Πανοσιολογιώτατος π. Θεοδόσιος Οικονομίδης, εκπροσωπώντας την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, καθώς και εκπρόσωπος της Περιφέρειας του District-25 της ΑΗΕΡΑ Αντικυβερνήτης Στάθης Κεφαλίδης, η πρόεδρος των Αθηναίδων Ρένα Βασιλάκη, επίσης το παρόν έδωσαν οι Basil Mossaidis, Executive Director, T. Kalantzis, Past Supreme Governor, Elena Saviolakis, DOP Executive Director, Christos Argiriou, Canadian President, Eva Jean Fomalot, Grand President DOP, Kyrikos Papadopoulos, Sons National Advisor, G. Horiates, Supreme Treasurer, T. Dushas, Supreme Governor, N. Karacostas, PSP κ.α.

 

 

Κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρέσβυς επί Τιμή, Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρώην πρέσβυς στις ΗΠΑ την περίοδο 2005-2009, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε επισημαίνοντας ότι σε μια εποχή που επικρατεί το δίκαιο του ισχυρού, αντί για την ισχύ του δικαίου, ο ρόλος της ΑΗΕΡΑ είναι πιο σημαντικός από ποτέ. Ο ίδιος στάθηκε ιδιαίτερα στην σημασία της Δημοκρατίας και στις Πανανθρώπινες Αξίες της Αληλλεγγύης, της Αδελφοσύνης των λαών και του σεβασμού στην Διαφορετικότητα. Εστιάζοντας στα πολιτικά ζητήματα της περιόδου, καυτηρίασε την επιθετικότητα της Τουρκίας, αλλά και στην ανάγκη η Ελλάδα να επενδύσει περισσότερο στην ενίσχυση των σχέσεών της με την Κύπρο και το Ισραήλ. Παράλληλα τόνισε ότι για να προχωρήσει μπροστά η Ελλάδα είναι απαραίτητη η πολιτική συναίνεση, κάτι που δυστυχώς αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να ισχύει.

Την ίδια ημέρα, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης, το Τμήμα HJ-10 “Pericles” της AHEPA HELLAS διοργάνωσε και δείπνο προς τιμήν του Υπάτου Προέδρου της ΑΗΕPA και της συνοδείας του.

Το Τμήμα HJ-10 “ Pericles” της AHEPA HELLAS θεωρείται ως ένα από τα πλέον δραστήρια Τμήματα, τόσο στη διοργάνωση εκδηλώσεων που προάγουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και την Ελληνική Ιστορία, όσο και σε σημαντικές πρωτοβουλίες και δράσεις που αναδεικνύουν τον έντονα κοινωνικό της ρόλο.

(Περισσότερες πληροφορίες για την AHEPA Hellas και το έργο της στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://ahepahellas.org/about/, ενώ για επικοινωνία με το Τμήμα H-J10 “Περικλής» της AHEPA Hellas, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Γραμματέα του Τμήματος, Παλαιό Παναγιώτη, e-mail: secretary@ahepahj10.gr, τηλ:6932433543)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *